Recensies

 C O N C E R T  E N/ M E D E W E R K I N G

NHK_4963

 

 

Op vrijdag, 19 december 2015 is er door ONS mannenkoor een geweldig kerstconcert gegeven in de Adventskerk

van Alphen aan den Rijn.

 Naast bekende kerstliederen werd als hoogtepunt het Kerstoratorium EEN NIEUW BEGIN van Johan Bredewout ten gehore gebracht.

Het koor werd muzikaal begeleid door een orkest en door Theo Griekspoor op het orgel.

Bij afwezigheid door ziekte van de jonge sopraan Geeske van Laar heeft de sopraan Pia Schutz als vervangster op voortreffelijke wijze de sopraansolo´s gezongen.

Het geheel stond onder leiding van ONZE dirigent, Jan Verhoef.

 We kunnen allen terugkijken op een zeer geslaagd concert .

 

MIJDRECHT – In de Janskerk stond zaterdagavond 13 juni 2015  een zomerzangavond op het programma, ten gehore gebracht door het Christelijk gemengd koor Excelsior uit Kockengen onder leiding van Wim de Penning en het Christelijk mannenkoor Immanuël uit Mijdrecht/Wilnis, onder leiding van Jan Verhoef.

De intro werd verzorgd door Immanuel met het ingetogen gezongen en mooi begeleide ‘Veni Jesu’, waarna, het vele publiek welkom werd geheten door de voorzitter van Excelsior. Hierna bracht Immanuel het ‘The Rose, Some say love’ ten gehore, begeleid op het orgel door Wim de Penning.

Vervolgens was het de beurt aan Excelsior dat diverse liederen ten gehore bracht waaronder, begeleid door Christian Boogaard op het mooie Bätz orgel, ‘Vol van Uw licht’ en ‘k blijf Hem prijzen in mijn lied’. Ook samenzang was een feest in de volle kerk. Zo klonk uit vele kelen het ‘Nieuw Jeruzalem’. Het mannenkoor ‘Immanuël’ bracht onder andere nog ‘O wat een dag’ en ‘Let there be peace on earth’.

Mooi klonk ook de uitvoering van het ‘Ave Verum’ gezongen door ‘Excelsior’ en begeleid op het Bätz orgel door Christian Boogaard. Door het mannenkoor ‘Immanuel’ werden de Negro spirituals ‘Rol Jordan Roll’ en ‘O when the Saints’ onder leiding van Jan Verhoef als dirigent, met begeleiding van Wim de Penning op de piano, uitgevoerd.

Als afsluiting brachten de gezamenlijke koren de negro spiritual ‘Jacobs ladder’ ten gehore, gedirigeerd door Jan Verhoef en op de piano zeer enthousiast begeleid door Wim de Penning.