1978         –          44  jaar         –         2022

Mannenkoor Immanuël


1979
sept. 2018

Beste koorleden en belangstellenden,

Immanuel zingt weer.

Deze kop stond vorige week boven de aankondiging dat het Mannenkoor Immanuel weer na anderhalf jaar kon optreden afgelopen vrijdag. Zij gingen er dan ook helemaal voor in de Janskerk onder de bezielende leiding van hun dirigent Jan Verhoef. Het was een succes. Niet in de laatste plaats door het programma, maar zeker ook door de geweldige begeleiding van Suzanne Arends op de dwarsfluit, Mirjam Vos op haar viool, een oude bekende uit onze gemeente, Arjan Verrips, op de piano die heel blij was dat  hij weer in “zijn” gemeente kon spelen en Kees de Bruin op het zo prachtige Batz-orgel in de Janskerk. Deze was zeer goed gevuld. De liederen door het Immanuel ten gehore gebracht, werden afgewisseld met samenzang door alle aanwezigen en muzikale intermezzo’s door de begeleiding.
Die begeleiding heeft zich zelf overtroffen. Vooral het thema uit “Schindlers List” werd zeer mooi uitgevoerd. Met veel enthousiasme gewaardeerd door de aanwezigen.
Het geheel is een bijzonder mooie avond geworden. Gratis toegankelijk, wel met een collecte aan het einde van de avond voor de vluchtelingen uit Oekraine in Nederland. De opbrengst was meer dan duizend EURO. Geweldig. Ook mede daardoor een heel geslaagde avond voor het mannenkoor.
 We kijken uit naar het concert in het najaar.

Nog een heuglijk feit voor ons koor:

Ons bestuurslid en penningmeester Huib de Haan is op 26 april 2022 is benoemd tot Lid in de Order van Oranje-Nassau.

Huib, van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding.

 

Het seizoen 2021/2022 sluiten we af op dinsdagavond 21 juni 2022 met

een gezellige zomerzangavond in de Rank te Mijdrecht, aanvang 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom,


Ook zin om mee te zingen?
Bij een groot maar gezellig mannenkoor? Onder leiding van een gedreven maar prettige dirigent? Dinsdag is onze repetitieavond, in de Rank, Prins Bernhardlaan 2, 3641GP te Mijdrecht. Inloop vanaf 19.30 uur, repetitie van 20.00 tot 22.00 uur, met halverwege een “korte maar gezellige” pauze.
Kom gerust eens binnenlopen en luisteren, of vrijblijvend een paar keer meezingen. Dikke kans dat u al vrij snel met een optreden mee kunt zingen.
We hebben geen toelatingsexamens, een bescheiden stemtest bepaalt of u bij de 1e of 2e tenoren, of bij de baritons of bassen kunt meezingen. Een paar extra zanglessen zijn ook mogelijk.

En u zult merken dat in zo’n grotere groep dat na verloop van tijd bijna als vanzelf gaat.
Een paar ontspannen uurtjes op de dinsdagavond? U bent van harte welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 ♣
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

Tot ziens op onze repetitie: Dinsdagavond om 20.00 uur in de Rank