1978         –          43  jaar         –         2021

Mannenkoor Immanuël


1979
sept. 2018

Beste koorleden en belangstellenden,

Afgelopen week zijn we weer gestart met onze repetities, het was een mooie en bijzondere avond.

Mooi omdat er een flink aantal leden weer aanwezig waren en het weer aandurfde om mee te zingen.  Uiteindelijk zijn we, hoop ik, allemaal gevaccineerd en moeten we ook weer durven om dingen te gaan ondernemen.

Wel zullen we ons voorlopig aan de regels moeten houden die ons allemaal bekend zijn : 1,5 mtr. afstand tot elkaar enz. dat blijft ook tijdens de repetities zo!

Bijzonder was het omdat ons oud koorlid Herman Bosch er tot de pauze was. Hij mocht via de Riki Stichting een Hartenwens doen. Dat mocht alles zijn, varen /  vliegen noem maar op.

Maar Herman had maar één wens: een repetitie bijwonen van het koor waar hij zoveel jaren lid was geweest, oude vrienden weer ontmoeten, mee zingen, gewoon even gezellig.

En iedereen vond het leuk hem weer terug te zien en een praatje te maken………en Herman had een prachtige avond. In de pauze ging hij weer weg………moe maar voldaan.

Er was ook goed nieuws om mee te delen: het kerkbestuur heeft toestemming gegeven om weer in De Rank te repeteren, wel op 1,5 mtr. natuurlijk,………maar het mag weer op  ons oude vertrouwde stekje. 

Na 1,5 jaar weer terug naar waar we horen, prachtig vind ik en ik hoop dat het voor nog meer mensen een stimulans is om weer te komen zingen.

Nog een mooi bericht: er zijn weer twee mensen die erbij komen en lid van ons koor worden. Henk Pauw is met pensioen gegaan en wil graag weer zijn plek naast Gerrit terug, die krijgt hij!!!  En dan is er nog iemand uit Vreeland die ons een paar jaar geleden heeft horen zingen en afgelopen winter in de kerk vaak in een klein groepje gezongen heeft.

Hij is zingen zo leuk gaan vinden dat hij lid wordt van ons koor. Eerst nog even genezen van een knie operatie, maar dan komt hij. Fijn!!!

 

Mocht er trouwens nog iemand zijn in je omgeving die lid was van een koor, wat gestopt is bijvoorbeeld , of op een andere manier laat door schemeren dat hij wel naar ons koor zou willen komen ……….zeker uitnodigen voor een paar proef avonden en daarna eventueel lid worden.

En dan nog even over het komende seizoen: als alles een beetje lopen wil , zoals we dat graag willen, komt er zo snel mogelijk een open repetitie avond.

We gaan repeteren voor de kerstnachtdienst op 24 december en voor een nieuwjaarsconcert.

Alles onder voorbehoud natuurlijk van wat er kan en mag, lang niet alle kerken staan nog te juichen om het gebouw weer open te zetten voor grote activiteiten. Maar als Nederland net als Engeland weer open gaat is dat ons plan.

Op 22 oktober as gaan we met het hele koor en aanhang ons lekker culinair laten verwennen bij de Milandhof te Zegveld.

Laten we ons dus met z’n allen inzetten voor het resultaat wat Jan graag ziet en wat we verschuldigd zijn aan onze Schepper tot wiens eer we alle liederen zingen.

Het bestuur heeft er zin in en Jan kan niet wachten om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op alles wat komen gaat.

Tot  dinsdagavond

20.00 uur in De Rank in Mijdrecht.

Namens het bestuur,

Jullie voorzitter


Ook zin om mee te zingen?
Bij een groot maar gezellig mannenkoor? Onder leiding van een gedreven maar prettige dirigent? Dinsdag is onze repetitieavond, in de Rank, Prins Bernhardlaan 2, 3641GP te Mijdrecht. Inloop vanaf 19.30 uur, repetitie van 20.00 tot 22.00 uur, met halverwege een “korte maar gezellige” pauze.
Kom gerust eens binnenlopen en luisteren, of vrijblijvend een paar keer meezingen. Dikke kans dat u al vrij snel met een optreden mee kunt zingen.
We hebben geen toelatingsexamens, een bescheiden stemtest bepaalt of u bij de 1e of 2e tenoren, of bij de baritons of bassen kunt meezingen. Een paar extra zanglessen zijn ook mogelijk.

En u zult merken dat in zo’n grotere groep dat na verloop van tijd bijna als vanzelf gaat.
Een paar ontspannen uurtjes op de dinsdagavond? U bent van harte welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 ♣
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

Tot ziens op onze repetitie: Dinsdagavond om 20.00 uur in de Rank