1978         –          43  jaar         –         2021

Mannenkoor Immanuël


1979
sept. 2018

DOOR DE NIEUWE CORONA-MAATREGELEN ZIJN OOK DE AANGEPASTE REPETITIES TOT NADER BERICHT WEER STOPGEZET

Wij zijn ondertussen alweer een leuk stukje in februari en als we het goed bekijken geen steek verder als op nieuwjaarsdag……..we hebben er alleen een avondklok bij gekregen.

Het maakt voor ons eigenlijk niet zo heel veel uit heb ik het gevoel……..maar toch………het lichtje aan het einde van de tunnel is niet veel dichterbij gekomen.

We krijgen, als alles naar wens verloopt, binnen niet al te lange tijd een vaccinatie en dan kunnen we mogelijk wat verlichting verwachten maar aan de derde golf zullen we denk niet ontkomen.

Wat wel fijn is dat we t.o.v. een jaar geleden minder angst hebben en beter met de maatregelen kunnen leven, als we elkaar tegenkomen blijven we makkelijker iets verder bij elkaar vandaan……….gelukkig, als we maar niet te lang met elkaar aan de praat blijven.

Wel hoor ik koorleden die de repetities wel heel erg beginnen te missen, je komt je koorvrienden niet tegen……….geen praatje en in je eentje gaan zitten zingen thuis is ook geen grote uitdaging . Ik word erg verwent omdat regelmatig  mensen kranten komen brengen en dan is een praatje snel gemaakt en het fleurt best op. En op maandag vouwen we op veilige afstand en maximaal 2 personen per kamer gewoon door. En dan zijn er ook een aantal die kranten ophalen, zij doen aan thuiswerken.

Ook Joop  hoort er weer bij, na een aantal weken mag hij weer voorzichtig wat gaan doen, wandelen en revalideren maar ook aan de kranten want je kunt niet blijven lezen was z’n commentaar. Hij voelt zich goed!!!  Goed nieuws dus!!!

En er zijn nog een paar leuke dingen……….er is sneeuw en…… ijs opkomst en al doen we er als oudere niet meer zo mee aan deze ouderwetse pret omstandigheden…….onze kleinkinderen hebben veel lol en dan zijn opa’s en oma’s blij.

Ook krijgen we van onze dirigent uitleg bij de liederen die we willen gaan zingen , als het weer kan en mag, een leuk en gewaardeerd idee, waarvoor dank. Voor mij zijn dat wel momenten dat mijn hart even open gaat………en via de link luisteren en meteen nog een ander lied opzoeken.

In deze tijd heeft You raise me up een mooie tekst en hoopvolle betekenis.

Kees H.  is jarig geweest en heeft met zijn orgelspel ons opgebeurd en we wensen Kees een gezond nieuw levensjaar toe en bedankt voor de muziek. Uiteraard ook alle andere jarigen van harte gefeliciteerd.

Ik hoop dat er geen problemen onder de koorleden zijn en vooral ook niet zullen komen, we hebben nergens van gehoord dus gaan daar maar vanuit.

Laten we hopen en bidden dat we elkaar t.z.t. weer in goede gezondheid zullen kunnen ontmoeten en dat de muziek ons op mag beuren in deze tijd.

Vriendelijke groet,

De voorzitter


Ook zin om mee te zingen?
Bij een groot maar gezellig mannenkoor? Onder leiding van een gedreven maar prettige dirigent? Dinsdag is onze repetitieavond, in de Rank, Prins Bernhardlaan 2, 3641GP te Mijdrecht. Inloop vanaf 19.30 uur, repetitie van 20.00 tot 22.00 uur, met halverwege een “korte maar gezellige” pauze.
Kom gerust eens binnenlopen en luisteren, of vrijblijvend een paar keer meezingen. Dikke kans dat u al vrij snel met een optreden mee kunt zingen.
We hebben geen toelatingsexamens, een bescheiden stemtest bepaalt of u bij de 1e of 2e tenoren, of bij de baritons of bassen kunt meezingen. Een paar extra zanglessen zijn ook mogelijk.

En u zult merken dat in zo’n grotere groep dat na verloop van tijd bijna als vanzelf gaat.
Een paar ontspannen uurtjes op de dinsdagavond? U bent van harte welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 ♣
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

Tot ziens op onze repetitie: Dinsdagavond om 20.00 uur in de Rank