Jan Verhoef

Jan Verhoef, geboren in 1963 te Veenendaal had reeds op jonge leeftijd interesse in de muziek. Vanaf 10-jarige leeftijd ontving hij orgellessen van ondermeer Arnold Kuik op het orgel van de Oude Kerk te Veenendaal. Tegelijkertijd volgde hij ook pianolessen bij Dolf Dumosch te Ede.

Hierna studeerde hij koordirectie bij Eduard Nieland in Arnhem en is dit direct in praktijk gaan brengen bij een aantal koren in de regio. In een later stadium is hij gaan studeren aan de Schumann Akademie te Amsterdam waar hij o.a. les had van Euwe de Jong. Deze opleiding heeft hij in 2003 afgerond. Ook studeerde hij aan de Hogeschool IDE te Gorinchem koor- en orkestdirectie bij Joop Schets, zang bij Bas Ramselaar en Ingrid Smit en orkestratielessen bij Bastiaan Blomhert en op dit moment volgt hij regelmatig lessen bij Hennie Ramaekers om zich verder te bekwamen in de koor- en orkestdirectie.

In de afgelopen jaren zijn er door de koren van Jan meerdere malen grote werken van bekende componisten uitgevoerd, zoals o.a. de Krönungsmesse van Mozart, het Stabat Mater van Jenkins, Olivet to Calvary van Maunder en de Jerusalem Passion van de Australische componist Murray Wylie.

Momenteel is Jan dirigent van een viertal koren in Katwijk, Venhuizen en Mijdrecht, waarmee hij met zeer grote regelmaat concerten geeft in de diverse regio’s, maar ook regelmatig in steden in het buitenland, zoals Praag, Passau, Wenen, Toronto, Verona/Venetië etc.
In oktober 2010 is een zeer geslaagde concertreis geweest met het Holland Concert Choir naar St. Petersburg waar o.a. Jan Lenselink, Peter Bontje en Elsemarieke den Hartogh hun medewerking hebben verleend. Onderdeel van deze reis was een concert in de Spiegelzaal van het Catharinapaleis, waar het Holland Concert Choir als eerste buitenlandse koor heeft mogen optreden.

Ook voor koorscholing en coaching kunt u bij Jan terecht.